ACTIVITEITEN

De Algarve

Het museum van Lagos.

De Algarve, ook wel de tuin van Europa genoemd, heeft voor iedereen iets te bieden. Van Spanje tot aan Sagres, het meest zuid-westelijke puntje van Europa, biedt de Algarve vertier in kleine visserdorpjes, maar ook in mondaine steden en toeristen-centra. Met een mediterraan klimaat is het ’s zomers heerlijk warm en ’s winters aangenaam om te overwinteren.
Het heldere zeewater van de Atlantische Oceaan zorgt voor aangename verkoeling langs de prachtige kust met roodgekleurde rotswanden.

Langs de stranden zijn allerlei wateractiviteiten.

Waterpretpark Slide & Splash.

Tour door Lagos in de Tuk Tuk.

Zowel in Lagos als in de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen. Lagos heeft een kleine dierentuin (ZooLagos) en paardrijden is mogelijk. Iets verder weg zijn diverse waterparken en een half uurtje rijden vindt u Zoomarine. Dit park is een dagje met de kinderen meer dan waard. Het reuzenrad valt als eerste op, maar ook het piratenschip, het prachtige zwembad en de kinderachtbaan zijn dolle pret.

Enerverende dolfijnenshow in pretpark Zoomarine.

Je kunt de vissen het aas van je haakje zien eten.

Vanuit de haven van Lagos kunt u boottrips maken.
Met Bom Dia op een zeilschip of op een omgebouwde Portugese vissersboot langs de prachtige kust. Zelf vissen aan boord, uitkijkend op de prachtige kustlijn. Of wilt u dolfijnen bekijken met een supersnelle motorboot? Kleine motorbootjes brengen u tot in de rotspartijen en bieden een prachtige gelegenheid tot unieke foto’s.

Met een klein bootje de imposante grotten invaren.

Restaurants

De Portugezen zijn meesters in het grillen van vis.

Uit eten is in Lagos op allerlei manieren mogelijk. Portugese visrestaurants, bistro’s, pizzeria’s, chinese restaurants maar ook gewoon een Burger King. Tegenwoordig heeft de jachthaven ook een Pizza Hut.

Mariscos schotel in één van de authentieke Marisceiros.

Keuze genoeg uit het dagverse menu.

Over het algemeen is uit eten in Lagos goed betaalbaar. Daarna bieden diverse bars en cafe’s genoeg gelegenheid om nog een borreltje te drinken.

Welke vis is er vandaag vers aangeleverd?

Golf

Fun voor de hele familie op de gloednieuwe minigolfbaan.

De Algarve is een fameuze golfbestemming.
In de directe omgeving van Lagos bevinden zich enkele spectaculaire banen. Palmares, Boavista en Espiche liggen direct naast Lagos. Penina en Parque de Floresta liggen op ca. 20 minuten rijden. Verderop liggen tal van prachtige banen die met de auto allen binnen 45 minuten te bereiken zijn. Met name Vale de Lobo, Quinta de Lago en San Lorenzo zijn toppers in de wereld.

Boavista Golfcourse binnen 5 minuten rijden.

Ik wil graag meer weten over…