LAGOS

In de 16e eeuw was Lagos de hoofdstad van de Algarve. Vanuit de haven van Lagos ontdekte Hendrik de Zeevaarder het verdere continent van Afrika. Het centrum van Lagos ligt nog steeds binnen de oude stadsmuur. Het oude deel van de stad bestaat uit kleine keienstraatjes waar je eerder een ezeltje verwacht dan een auto.

Het sfeervolle centrum van Lagos.

s’ Avonds lekker slenteren in gemoedelijke sfeer.

Het nieuwere gedeelte van het centrum biedt gezellige winkelstraatjes met souvenir- en keramiek-winkeltjes, restaurants, gezellige terrassen en hier en daar een straatartiest.

Standbeeld van el rei O. Sebastiao op het centrumplein.

De moderne Marina.

Over de avenida wandelt u onder palmbomen langs de ingang van de haven enerzijds, en anderzijds het aangezicht van de stad. Aan het eind van de avenida ligt het oude fort dat vroeger dienst deed als uitkijkpost op de ingang van de haven.

Lopend over de avenida overzie je de stad en de haven.

Het oude kasteel is ooit gebouwd door Arabieren.

Een kijkje in een van de prachtige gerestaureerde kerken is de moeite waard. Maar ook het moderne cultureel centrum is bekend in de omtrek.

De Santo Antoniokerk is één van de mooiste barokke kerken van Portugal.

Stranden

Zelfs in het hoogseizoen heeft u alle ruimte op het Meia Praia.

De stranden van Lagos variëren van kleine strandjes omgeven door grillige rotswanden tot het 4 kilometer lange zandstrand Meia Praia. Het Meia Praia strand ligt aan de andere zijde van de haven, maar met een veerbootje bent u snel aan de overkant. Alles is te voet goed te bereiken. Op het Meia Praia staan enkele gezellige strandpaviljoens waar de lunch prima verzorgd wordt. Sizzling prawns bij Bar Quiem zijn alom bekend en ook de strand-barbecue bij Bar Linda is populair. Reserveren is aan te raden.

 

Het Praia Dona Ana en Praia Batata zijn de kleinere stranden aan de westkant van Lagos. Ook die zijn makkelijk te voet te bereiken.

Ik wil graag meer weten over…